Amsterdams liquidatieproces (Passage)

Kruimelpad

Inhoud pagina: Amsterdams liquidatieproces (Passage)

Op 29 januari 2013 heeft de rechtbank van Amsterdam uitspraak gedaan in het omvangrijke Passageproces. 'Passage' is de overkoepelende naam voor onderzoeken naar een aantal liquidaties en pogingen daartoe.

Het omvangrijke proces is op 9 februari 2009 gestart. De oorspronkelijke datum van de uitspraak was gepland in maart 2010. Passage steunt voor een belangrijk deel op de verklaringen van kroongetuige Peter la Serpe. Het is de eerste keer dat het OM met een kroongetuige een deal heeft gesloten die zelf betrokken is geweest bij een moord.

De rechtbank veroordeelt in januari 2013 drie personen tot een levenslange gevangenisstraf. Het OM is ‘opgelucht en tevreden' over de uitspraak van de rechtbank. Toch gaat het OM tegen twee uitspraken in beroep. In juni 2013 is het hoger beroep gestart bij het gerechtshof in Amsterdam. De zittingen worden gehouden in het Justitieel Complex Schiphol (JCS).

Passage gaat vooral om zeven liquidaties en vijf pogingen daartoe. In totaal stonden 12 personen terecht waarvan 11 zijn veroordeeld. Tegen 1 persoon werd de vervolging gestaakt vanwege zijn ziekte.

Naar boven

Zoeken