Antidiscriminatiezitting

Kruimelpad

Inhoud pagina: Antidiscriminatiezitting

2 november 2010 - Arrondissementsparket Amsterdam

Op 22 november 2010 zal het Openbaar Ministerie (OM) een aantal discriminatiezaken gezamenlijk laten behandelen tijdens een themazitting in de rechtbank Amsterdam.

Discriminatie is een uiting van onverdraagzaamheid jegens medemensen die uit maatschappelijk oogpunt niet getolereerd mag worden. Het strafrecht biedt bij uitstek de mogelijkheid om mensen publiekelijk ter verantwoording te roepen en te straffen.

Daarnaast wil het OM met deze themazitting ondersteuning geven aan tolerantie en gelijkwaardigheid als wezenlijke waarden in de Amsterdamse samenleving.

De zes discriminatiezaken die 22 november door de officier voor de rechter worden gebracht, gaan om fysiek geweld en discriminatoire uitlatingen, zoals "Hamas, Hamas, Joden aan het gas!", “vieze homo`s”, "vieze vuile zwarte kankeraap”, "vuile Marokkaan.”

Omdat het hier gaat om het plegen van strafbare feiten waarbij discriminatie een rol speelt, zal het OM, waar mogelijk, hoger eisen.

De slachtoffers van de zaken die worden behandeld zijn door het OM geïnformeerd. Media en andere belangstellenden kunnen de zitting ook bijwonen. De uitspraak in deze zaken volgt veertien dagen later.

Even geduld aub.
Naar boven
Verklaar Jargon
Jargon Verklaard
Geen vakjargon termen gevonden

Zoeken