OM eist 30 maanden gevangenisstraf vanwege huiselijk geweld

Kruimelpad

Inhoud pagina: OM eist 30 maanden gevangenisstraf vanwege huiselijk geweld

16 februari 2011 - Arrondissementsparket Den Haag

De officier van justitie in Den Haag heeft vandaag 30 maanden gevangenisstraf waarvan 10 maanden voorwaardelijk geëist tegen een 25-jarige man. Hij wordt onder meer verdacht van poging zware mishandeling van zijn ex-vriendin in Voorburg op 7 augustus 2010.

Op 10 augustus 2010 meldden familieleden van het slachtoffer zich bij de politie. Ze beweerden dat de verdachte hun familielid zou hebben mishandeld. Hierbij lieten ze foto’s zien van de verwondingen en een schaar waarmee het slachtoffer gestoken zou zijn. De verdachte werd de dag erna aangehouden.

De 25-jarige verdachte was 7 augustus op bezoek bij zijn ex-vriendin. Er ontstond een ruzie en hierbij zou, volgens het OM, de verdachte zijn vriendin met een schaar in haar been en hand hebben gestoken, haar hebben gestompt en geslagen en in haar been en gezicht hebben gebeten. Het slachtoffer heeft zich voor haar verwondingen moeten laten behandelen in het ziekenhuis.

Al enkele jaren geven politie en OM hoge prioriteit aan de aanpak van huiselijk geweld. Bij huiselijk geweld gaat het om (ernstige) strafbare feiten zoals lichamelijke en seksuele geweldpleging, belaging en bedreiging gepleegd door iemand in de huiselijke kring.

Huiselijk geweld komt op grote schaal voor. Slachtoffers van geweld zijn in de meeste gevallen vrouwen en kinderen, maar het betreft ook mannen, ouders en ouderen. In slechts een gering aantal gevallen doen slachtoffers aangifte. Een deel van hen durft geen aangifte te doen of gaat er vanuit dat politie en justitie daar geen gevolg aan zullen geven. Het OM vervolgt bewijsbare huiselijk geweldzaken in beginsel altijd.

Het OM Den Haag werkt intensief samen met onder andere gemeenten, politie, reclassering en hulpverlening om huiselijk geweld een halt toe te roepen.
Voor meer informatie voor slachtoffers, daders, familie, betrokkenen en hulpverleners: www.shginfo.nl en 0900-1262626

Even geduld aub.
Naar boven
Verklaar Jargon
Jargon Verklaard
Geen vakjargon termen gevonden

Zoeken