Opsporingsberichten via het internet

Kruimelpad

Inhoud pagina: Opsporingsberichten via het internet

10 mei 2004 - Openbaar Ministerie

Vanaf vandaag wordt op de website van internetprovider Tiscali (www.tiscali.nl) wekelijks een opsporingsbericht geplaatst. In samenwerking met politie en Openbaar Ministerie (OM) worden internetgebruikers om hulp gevraagd bij het oplossen van misdrijven. Opsporingsberichtgeving is de laatste jaren erg effectief gebleken. Het OM, dat al samenwerkt met televisie, radio en een krant, wil via het internet een wijder bereik realiseren.

De Utrechtse hoofdofficier van justitie, Rieke Samson-Geerlings, die tevens voorzitter is van de landelijke selectiecommissie opsporingsberichtgeving ziet de opsporingsberichten als een mooie aanvulling op de reeds beschikbare media. Volgens Rieke Samson-Geerlings sluit de mogelijkheid om een wekelijks opsporingsbericht op de internetpagina van Tiscali te plaatsen dan ook goed aan bij de wens om zoveel mogelijk gericht een doelgroep te benaderen. 'De vraag voor politie en OM is niet langer alleen: zetten we het opsporingsmiddel in, maar ook binnen welke doelgroep denken wij de meeste bruikbare tips te krijgen. Bij de inzet van opsporingsberichtgeving gaat het per slot van rekening om het vergaren van zoveel mogelijk tips die tot de oplossing van een misdrijf kunnen leiden', aldus Rieke Samson-Geerlings.

De opsporingsberichten worden wekelijks geplaatst op www.tiscali.nl
Na een jaar zal gekeken worden of deze manier van opsporingsberichtgeving ook leidt tot daadwerkelijke tips van de internetgebruiker.

Even geduld aub.
Naar boven
Verklaar Jargon
Jargon Verklaard
Geen vakjargon termen gevonden

Zoeken