Overvallen

Kruimelpad

Inhoud pagina: Overvallen

Overvallen hebben een enorme impact op slachtoffers en hun omgeving en zorgen voor een ernstig gevoel van onveiligheid. Overvallers kunnen dan ook rekenen op zware straffen. Openbaar ministerie, politie, justitie en bedrijfsleven werken nauw samen om het aantal overvallen terug te dringen. Ondernemers hebben een belangrijke rol in het voorkomen van overvallen. Burgers helpen mee bij het oplossen van overvallen.

De verdachten die de politie aanbrengt bij het OM komen bijna altijd (85%) voor de rechter. Dit percentage ligt aanmerkelijk hoger dan bij andere delicttypen. Het OM eist daarbij hoge straffen, meestal een gevangenisstraf. Het OM wijst daarbij ook op de onrust die overvallen teweegbrengen in de samenleving. De rechter legt in bijna alle gevallen (97%) een gevangenisstraf op en volgt doorgaans de forse eis van het OM. Zes van de tien meerderjarige overvallers worden bestraft met een gevangenisstraf van meer dan een jaar. Ook minderjarige daders komen er niet zomaar met een werkstraf vanaf; 94% van deze groep krijgt een vrijheidsstraf opgelegd. Door de buit van overvallers af te nemen zorgt het OM ervoor dat een overval niet loont. .

8 mei 2014 - Arrondissementsparket Oost-Brabant

Het Openbaar Ministerie (OM) maakt bekend dat de man van het juweliersechtpaar geen verdachte meer is van de dubbele doodslag te Deurne. Op 28 maart jongstleden werd het juweliersechtpaar in hun zaak overvallen, waarbij schoten zijn gelost. Twee mannen kwamen hierbij om het leven.

4 april 2014 - Arrondissementsparket Oost-Nederland

De politie heeft op donderdag 3 april in Arnhem een 20-jarige man aangehouden, die nog een deel van zijn gevangenisstraf uit moest zitten. De man was, met een medeverdachte, op 11 januari 2012 betrokken bij een overval op een seksshop in Arnhem. Hierbij werden medewerkers van de seksshop gedwongen om geld af te geven.

1 april 2014 - Arrondissementsparket Oost-Brabant

De officier van justitie van het arrondissementsparket Oost-Brabant maakt bekend dat de identiteit van de tweede overvaller is vastgesteld. Het betreft een 29-jarige man uit Marokko.

28 maart 2014 - Arrondissementsparket Oost-Nederland

Het Openbaar Ministerie Oost-Nederland heeft vandaag 7 jaar gevangenisstraf en TBS met verpleging geëist tegen twee 21-jarige mannen uit Enschede. Ze worden verdacht van diefstal met geweld in vereniging en afpersing in vereniging tijdens woningovervallen in 2011 in Oosterbeek en en het Duitse Borken.

11 maart 2014 - Arrondissementsparket Noord-Nederland

De man en de vrouw die onder andere worden verdacht van ontvoering en het plegen van overvallen bevinden zich momenteel nog in Duitsland.

4 maart 2014 - Arrondissementsparket Amsterdam

Een 17-jarige gijzelnemer van Nieuw-Vennep is door de rechtbank veroordeeld tot een celstraf van 18 maanden en jeugd TBS. Zijn 18-jarige medeverdachte is een celstraf van 24 maanden, geheel voorwaardelijk, opgelegd. De rechtbank veroordeelde de twee volgens het minderjarigenstrafrecht. Het OM wilde dat het duo volgens het volwassenstrafrecht veroordeeld zou worden en beraadt zich op een hoger beroep. 

28 februari 2014 - Arrondissementsparket Zeeland-West-Brabant

De officier van justitie heeft op vandaag drie jaar onvoorwaardelijke gevangenisstraf geëist tegen de 27-jarige man uit Tilburg die verdacht wordt de overval in een woning aan het Piccolopad in Dongen op 18 november vorig jaar. De Tilburger werd met een gedeelte van de buit kort na de overval na tips van getuigen aangehouden aan de Hoge Ham in Dongen. De politie verspreidde destijds direct een burgernetoproep.
  

21 februari 2014 - Arrondissementsparket Oost-Brabant

De officier van justitie van het arrondissementsparket Oost-Brabant heeft vandaag gevangenisstraffen tot 10 jaar geëist voor het plegen van vele ramkraken, inbraken, autodiefstallen, heling en een overval op een woning.

21 januari 2014 - Arrondissementsparket Noord-Nederland

Opsporing Verzocht besteedt dinsdag 21 januari uitgebreid aandacht aan de overval op een juwelier in de Minister Kanstraat in Emmen. Een medewerkster werd woensdag 4 december 2013 rond 17.30 uur overvallen door drie mannen op een scooter. Bij de overval werd gedreigd met een vuurwapen.

29 november 2013 - Arrondissementsparket Den Haag

Een 19-jarige Rotterdammer hoorde vrijdag 29 november een gevangenisstraf van twintig maanden tegen zich eisen door de officier van justitie te Den Haag. Hij wordt ervan verdacht op donderdag 18 juli 2013 - op klaarlichte dag en onder bedreiging van een vuurwapen - twee jongens te hebben beroofd. Dit gebeurde terwijl de jongens op de Plesmanlaan in Den Haag op de tram wachtten.

Naar boven

Zoeken