Nieuwsberichten OM Noord-Nederland

Kruimelpad

Inhoud pagina: Nieuwsberichten OM Noord-Nederland

Hier vindt u de nieuwsberichten van het arrondissementsparket Noord-Nederland (vanaf 1 januari 2013) en van de oude parketten Groningen, Leeuwarden en Assen (tot 1 januari 2013).

Zoeken in de index

Zoeken binnen de index
Datum
316 items (10 getoond)
22 juli 2014 - Arrondissementsparket Noord-Nederland

Op woensdag 21 mei 2014 stortte een stenen dug-out in op het sportpark van Twijzel waarbij een 7-jarig meisje zwaar gewond raakte en een 10-jarig meisje kwam te overlijden.

14 juli 2014 - Arrondissementsparket Noord-Nederland

Het Openbaar Ministerie Noord-Nederland gaat niet in hoger beroep tegen het vonnis van de rechtbank Noord-Nederland in Assen. Die veroordeelde de man uit Cuijk tot een gevangenisstraf van 6 jaar en TBS met dwangverpleging.

10 juli 2014 - Arrondissementsparket Noord-Nederland

Op woensdag 9 juli 2014 heeft de officier van justitie de gevangenhouding gevorderd van de verdachte in de zaak van de Star Numanstraat.

2 juli 2014 - Arrondissementsparket Noord-Nederland

Op dinsdag 1 juli 2014 is een 42-jarige man uit Amsterdam in zijn cel overleden. De man was één van de verdachten in het moordonderzoek Tjeukemeer en zat in voorlopige hechtenis in een huis van bewaring. Onderzoek door het NFI heeft uitgewezen dat de man een natuurlijke dood is gestorven.

 

2 juli 2014 - Arrondissementsparket Noord-Nederland

Het OM gaat naar aanleiding van het onderzoek naar de brand in het pand aan de Kelders op 19 oktober 2013 een 39-jarige man uit Drachten vervolgen voor brand door schuld met dodelijke afloop.

27 juni 2014 - Arrondissementsparket Noord-Nederland

41-jarige verdachte uit Groningen, die wordt verdacht van moord op zijn echtgenote en ongeboren baby blijft nog vastzitten. OM stelt appel in tegen afwijzing vordering tot bewaring.

23 juni 2014 - Arrondissementsparket Noord-Nederland

Van maandag 30 juni tot en met donderdag 3 juli 2014 maakt een aantal jonge, veelbelovende rechtenstudenten van binnenuit kennis met het Openbaar Ministerie en de Rechtspraak in Noord-Nederland.

13 juni 2014 - Arrondissementsparket Noord-Nederland

In het Friesch Dagblad van 7 juni jl. stond een uitgebreid artikel over ZSM, de werkwijze om eenvoudige strafzaken versneld af te doen. Hierbij werken OM, Politie, Reclassering Nederland, Slachtofferhulp Nederland, Raad voor de Kinderbescherming, Leger des Heils en Verslavingszorg Noord-Nederland nauw met elkaar samen. 

 

11 juni 2014 - Arrondissementsparket Noord-Nederland

Het OM eist acht jaar gevangenisstraf tegen een 45-jarige man uit Leeuwarden die wordt verdacht van doodslag op een 46-jarige stadsgenoot. De steekpartij vond plaats op 7 januari 2014 aan de Curacaostraat in Leeuwarden.

6 juni 2014 - Arrondissementsparket Noord-Nederland

In de zaak tegen vier Cambuur-supporters die het stadion van de Friese club op 1 april jl. bestormden, heeft de rechtbank aan twee verdachten een gevangenisstraf van zes maanden opgelegd en aan de andere twee verdachten een gevangenisstraf van vier maanden.                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Naar boven

Zoeken