09 maart Aanslag gebouw Telegraaf in Amsterdam

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata
-
-
Rechtbank Amsterdam (bunker)

Op maandag 9 maart start de inhoudelijke behandeling tegen elf verdachten waarvan er zeven volgens het OM betrokken zouden zijn bij de aanslag op het gebouw van De Telegraaf in Amsterdam. In wisselende samensteling is een aantal verdachten volgesn het OM ook betrokken bij de georganiseerde diefstal van auto's. In totaal zijn er 10 dagen uitgetrokken voor de inhoudelijke behandeling. De laatste zittingsdag van de inhoudelijke behandeling is 30 maart. De rechtbank doet op 3 juni 2020 uitspraak.  Op 26 juni 2018 boorde een VW Caddy gevuld met vaten brandbare vloeistof zich in het gebouw van De Telegraaf in Amsterdam. Een enorme explosie en brand waren het gevolg. Tijdens het onderzoek door de Regionale Recherche Amsterdam kwam in een onderzoek van de Landelijke Eenheid van de Nationale Politie naar een criminele groepering die zich bezighield met autodiefstallen relevante informatie over de aanslag binnen. Sindsdien is tussen beide onderzoeksteams nauw samengewerkt.