22 september Themazitting Verkeer Utrecht #Europol Safety days

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Tijd -
  • Locatie Utrecht, vrouwe justitiaplein 1

In de themaweek Europese verkeersveiligheid organiseren politie-eenheden in heel Europa de Roadpol safety days. Het ‘verkeersparket’ Parket CVOM brengt in de themaweek zittingen onder de aandacht met verkeersmisdrijven en overtredingen.  

Op deze politierechterzitting zijn diverse verkeersdeelnemers gedagvaard voor het rijden onder invloed van alcohol en/of drugs of het weigeren van een ademtest/bloedproef of rijden zonder rijbewijs.  Een van de verdachten zou met de bus van zijn werkgever een eenzijdig ongeval hebben veroorzaakt. Politie-agenten troffen hem aan in de buurt van omver gereden bosjes langs de kant van de weg. De man lag over het stuur heen. Toen de polite hun zorgen uitte, reageerde de man agressief. De man bleek onder invloed van GHB en alcohol. Meer informatie bij parket CVOM.