16 september Themazitting Rijden onder invloed #Roadpol safety days

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Tijd -
  • Locatie Breda Gerechtsgebouw

Themazitting Rijden onder invloed #Roadpol safety days

In de themaweek Europese verkeersveiligheid organiseren politie-eenheden in heel Europa de Roadpol safety days. Het ‘verkeersparket’ Parket CVOM brengt in de themaweek zittingen onder de aandacht met verkeersmisdrijven en overtredingen.  

Dertien verdachten zijn gedagvaard voor de politierechter voor het rijden onder invloed van alcohol en/of drugs of het weigeren van een ademtest/bloedproef of rijden zonder rijbewijs.  De verdachten zijn betrapt in Tilburg, Breda, Bergen op Zoom, Dongen, Oosterhout, Roosendaal en Terheijden. Het hoogst gemeten alcoholpercentage was 920 (waar 220 ugl is toegestaan). Een beginnend bestuurder zou 890 hebben geblazen (waar 88 ugl mag). Een van de verdachten zou hebben gereden met een ongeldig verklaard én ingevorderd rijbewijs. Een van de verdachten zou binnen vier uur na verdenking op rijden onder invloed (hij weigerde ademtest) na een rijverbod en een ingevorderd rijbewijs weer onder invloed in de auto zijn  gestapt (ook de tweede test weigerde hij).