Gewelddadigheden Mallorca

Op 18 juli 2021 is een 27-jarige Nederlander overleden in Spanje en uit onderzoek in Spanje en in Nederland is gebleken dat dit is veroorzaakt door geweld. In de bewuste nacht van 14 juli zijn  ook andere Nederlanders slachtoffer geworden van gewelddadigheden. Voor al dit geweld is een aantal Nederlandse jongemannen in beeld gekomen van wie er tot nu toe acht zijn aangehouden.

Het onderzoek is in volle gang. Zo is de politie bezig om de rol van de andere betrokkenen in kaart te brengen en de identiteit van de personen op beschikbaar gesteld beeldmateriaal te achterhalen. Naast beeldmateriaal van de bewuste avond zijn verklaringen van getuigen erg belangrijk om duidelijk te krijgen wat er precies is gebeurd. 

Bent u aanwezig geweest of kent u mensen die aanwezig zijn geweest, attendeer hen dan op dit bericht om contact op te nemen met de Politie en Openbaar Ministerie. Dat kan via 0900 – 8844, of anoniem via 0900 – 7000. Aan mensen die beschikken over beelden van het geweld op 14 juli in Mallorca is het verzoek die te uploaden via politie.nl.