OM eist vier jaar cel tegen Satudarah-lid vanwege mishandeling, vuurwapens en harddrugs

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft vandaag bij de rechtbank Overijssel een gevangenisstraf van vier jaar geëist tegen een clublid van Satudarah in Den Bosch vanwege mishandeling en het bezit van vuurwapens en harddrugs.

Het slachtoffer werd op 15 februari 2016 in Tilburg door een man die uit het niets verscheen met een gebalde vuist vol op het gezicht geslagen. Na de mishandeling ging de verdachte er meteen vandoor.

Bij de doorzoeking van de woning van de 21-jarige verdachte trof de politie twee vuurwapens met munitie, een handgranaat en 1,3 kilo xtc en bijna een halve kilo cocaïne aan.

Het motief van de mishandeling is tot op de dag van vandaag niet duidelijk geworden. De verdachte deed er steeds het zwijgen toe op alle vragen die hem zijn gesteld. “Dit is geen impulsieve daad geweest, maar een geplande actie”, aldus de officier van justitie van het Landelijk Parket.

In de ogen van de officier was de grote hoeveelheid drugs bedoeld voor de handel. Uit het strafdossier komt naar voren dat de verdachte veel geld uitgaf voor iemand zonder inkomen. Hij zou worden onderhouden door zijn toenmalige vriendin. Verder lijkt het er sterk op dat de man losse handjes heeft en geweld voor hem een normale manier is om zich te uiten.

Afrekening

Volgens het OM heeft de mishandeling met voorbedachten rade veel weg van een afrekening. Het lijkt dat deze in opdracht van iemand is uitgevoerd. De verdachte kende het slachtoffer niet eens. De officier van justitie rekende het hem zwaar aan.

De rechtbank doet op 18 april uitspraak.