Strafzaak No Surrender (afgesloten)

Op 17 juni 2019 startte in de rechtbank in Groningen de inhoudelijke behandeling van de zaak No Surrender. Hiervoor waren 12 zittingsdagen uitgetrokken.

Onderzoek Akepa en onderzoek Harka

Het onderzoek is onderverdeeld in twee delen: het onderzoek Akepa en het onderzoek Harka.

Akepa

Het onderzoek Akepa richt zich op drie mannen die verdacht worden van afpersingen, bad standings en/of valsheid in geschrifte. Het gaat om een 54-jarige man uit Emmen, een 55-jarige man uit Klazienaveen en een 61-jarige man uit Sneek.

Harka

Het onderzoek Harka ziet op de criminele organisatie. Vier mannen worden hiervan verdacht: een 54-jarige man uit Emmen, een 55-jarige man uit Klazienaveen, een 42-jarige man uit Hulst en een 51-jarige man uit Bergen op Zoom. Hij is de voormalig generaal van No Surrender. Hen wordt het leidinggeven aan een criminele organisatie verweten.

Verloop inhoudelijke behandeling

Akepa

In verband met de ziekte van de advocaat van de 54-jarige verdachte uit Emmen, heeft de rechtbank zijn zaak voor onbepaalde tijd aangehouden.

Al eerder werd de zaak tegen de 61-jarige verdachte uit Sneek aangehouden wegens ziekte. Deze zaak staat nu gepland op 5 en 6 september 2019.

De zaak tegen de 55-jarige man uit Klazienaveen is ter zitting afgerond.

Harka

In het onderzoek Harka is de zaak tegen de 54-jarige Emmenaar aangehouden in verband met de ziekte van zijn advocaat.

De rechtbank in Groningen behandelt op 11 juli de zaak tegen de voormalig generaal van No Surrender, de 51-jarige man uit Bergen op Zoom. Deze behandeling werd op 25 juni aangehouden omdat de verdachte ter zitting afstand deed van zijn advocaat.

De rechtbank heeft de zaken tegen de de 55-jarige man uit Klazienaveen en de 42-jarige man uit Hulst wel inhoudelijk behandeld.

Vervolg

De rechtbank beraadt zich over het verdere verloop van de behandeling. Het requisitoir zal in ieder geval pas plaatsvinden nadat alle verdachten ter zitting zijn gehoord in zowel Akepa als Harka.

Vergroot afbeelding
Overzicht onderzoek naar motorclub No Surrender

Infographic met overzicht van het onderzoek naar motorclub No Surrender.