Lid No Surrender weer vast na overtreding voorwaarden schorsing

De rechtbank Noord-Nederland heeft de schorsing van de voorlopige hechtenis van een 37-jarige lid van No Surrender opgeheven na overtreding van de voorwaarden die aan de schorsing verbonden zijn.

De man wordt verdacht van ontvoering en mishandeling van een ex-lid van No Surrender in Glimmen. Hij heeft een aantal maanden in voorlopige hechtenis gezeten, maar zijn voorlopige hechtenis werd eind 2017 door de rechtbank geschorst, waarbij hij zich aan een aantal voorwaarden diende te houden. Hij was dus sinds die tijd weer op vrije voeten.

De voorwaarden waaraan hij zich moest houden waren onder andere dat hij geen contact mocht opnemen met het slachtoffer, getuigen en leden van de motorclub No Surrender. Gebleken is dat hij zich niet aan deze voorwaarden heeft gehouden. De man is daarom op 7 maart op bevel van de officier van justitie door de politie aangehouden. De rechtbank heeft vandaag besloten de schorsing van zijn voorlopige hechtenis op te heffen. Hij zit dus nu weer in voorlopige hechtenis.