Verdachte steekpartij Leidsekade langer vast

Een 21-jarige man uit Den Haag die afgelopen maandag werd aangehouden voor betrokkenheid bij een steekpartij op de Leidsekade in Amsterdam, blijft twee weken langer vastzitten. Dat heeft de rechter-commissaris besloten. De man wordt verdacht van een poging tot doodslag en diefstal.

In de nacht van 30 oktober 2022 zou de verdachte een 23-jarige man op de Leidsekade ter hoogte van het Holland Casino met een mes in zijn been hebben gestoken. Ook wordt hij ervan verdacht de tas van het slachtoffer met daarin sleutels, een portemonnee en bankpasjes.

Voor het steekincident zou de verdachte een groep van drie mannen hebben benaderd en op een dwingende manier om een sigaret hebben gevraagd. Na de woordenwisseling, geduw en getrek die daarop volgde zou de verdachte een mes hebben getrokken en probeerde hij één van de drie mannen meermaals te steken. Hierbij raakte hij het been van het 23-jarige slachtoffer.

De politie heeft eind mei beelden van het incident gedeeld op social media en politie.nl. Een persoon herkende de verdachte op de beelden en deed een anonieme melding via Meld Misdaad Anoniem (MMA). De verdachte kon op 26 juni op het politiebureau worden aangehouden nadat hij door de politie was ontboden.