Meerdere aanhoudingen voor ontvoering Hagenaar

De afgelopen dagen zijn door de politie negen verdachten aangehouden in verband met de ontvoering van een 27-jarige Hagenaar eind november. De aanhoudingen werden verricht in Amsterdam, Diemen en Rotterdam. Een aantal verdachten is inmiddels voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Het 27-jarige slachtoffer werd op zondag 26 november ontvoerd. Op woensdag 6 december meldde hij zich bij de politie in Belgiƫ. Hij bleek gedurende anderhalve week tegen zijn wil ergens te zijn vastgehouden en wist uiteindelijk aan zijn ontvoerders te ontsnappen.

Het onderzoek naar de zaak leidde op donderdag 7 december tot een eerste aanhouding, van een 37-jarige man uit Amsterdam. Op vrijdag 8 december werd een tweede verdachte aangehouden, een 45-jarige man uit Amsterdam. Op maandag 11 december werden nog eens drie aanhoudingen verricht: een 37-jarige man uit Amsterdam, een 51-jarige man uit Rotterdam en een 26-jarige man uit Albaniƫ zonder vaste woon- of verblijfplaats in Nederland.

Deze vijf verdachten zijn op woensdag 13 december voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die heeft hun voorarrest met 14 dagen verlengd.

Nieuwe aanhoudingen

Op donderdag 14 december zijn opnieuw aanhoudingen verricht. De politie heeft een 40-jarige man en een 25-jarige vrouw uit Amsterdam aangehouden. Ook werden een 50-jarige man en een 53-jarige vrouw uit Diemen opgepakt.

Deze verdachten zullen volgende week worden voorgeleid.

Alle negen verdachten zitten op dit moment nog vast in beperkingen, wat betekent dat ze alleen met hun advocaat contact mogen hebben. Om die reden kan het Openbaar Ministerie ook nog niet meer inhoudelijke informatie geven over de zaak.