OM Zeeland-West-Brabant is verhuisd

Het arrondissementsparket Zeeland-West-Brabant is vandaag verhuisd naar het nieuwe gerechtsgebouw Breda.

Veiligheid en zichtbaarheid zijn belangrijke speerpunten voor het nieuwe gerechtsgebouw in Breda waarvan de bouw bijna twee jaar duurde. Transparantie van de werkzaamheden die men in het 66 meter hoge gebouw verricht, de diverse faciliteiten en voorzieningen voor zowel rechtzoekenden, overige bezoekers als medewerkers van de drie organisaties staan hoog in het vaandel.

Verhuizing

Het nieuwe gerechtsgebouw huisvest binnenkort drie organisaties. Op 25 mei verhuisde het Openbaar Ministerie Zeeland-West-Brabant naar het nieuwe gebouw. Gevolgd door Rechtbank Zeeland-West-Brabant op 1, 2 en 3 juni. De Raad voor de Kinderbescherming sluit de verhuisperiode af op 8 juni. De eerste zittingen vinden plaats op dinsdag 5 juni 2018.

Centraal en bereikbaar

Het uitnodigende gerechtsgebouw ligt op loopafstand van het stadscentrum en is goed bereisbaar met het openbaar vervoer. Binnen in het gerechtsgebouw is veel daglicht. Overal in het gebouw is, door onder andere de grote raampartijen, contact met de stad buiten. Alle openbare voorzieningen van het gerechtsgebouw zijn op de begane grond en de eerste en tweede verdieping.

InBalans

Het gebouw is gerealiseerd door consortium InBalans en is in opdracht van het Rijksvastgoedbedrijf 30 jaar verantwoordelijk voor ontwerp, bouw, financiering en onderhoud en de facilitaire dienstverlening van het gerechtsgebouw.