Advocaat en partner Bergenaar verdacht van beïnvloeden getuigen

De twee verdachten die eerder deze week werden aangehouden in het grootschalige onderzoek naar de 49-jarige oprichter van motorclub No Surrender, worden vandaag door de officier van justitie voorgeleid aan de rechter-commissaris. De 45-jarige partner van de hoofdverdachte en een 69-jarige advocaat woonachtig in Den Haag zouden getuigen beïnvloeden. De Hagenaar  wordt daarnaast verdacht van overtreden van de Opiumwet. In de woning van de advocaat werd o.a. een buiten werking zijnd drugslaboratorium aangetroffen voor het maken van XTC. Ook werd 3,4 kilo van een stof bevattende amfetamine gevonden. De rechter-commissaris beslist of de twee langer vast blijven.

Opiumwet

De man en vrouw zouden in opdracht van de hoofdverdachte diverse mensen hebben benaderd of hebben laten benaderen om anders dan de waarheid te verklaren. De 69-jarige advocaat zou briefjes hebben aangenomen en buiten de gevangenis hebben gesmokkeld.

Oprichter No Surrender

De oprichter van No Surrender zit sinds zijn arrestatie in juli 2016 vast op verdenking van afpersing, mishandeling, brandstichting en witwassen. Op 13 februari 2017 werd hij onder voorwaarden geschorst uit de voorlopige hechtenis door de rechtbank. Hij mocht geen contact opnemen met medeverdachten, slachtoffers, getuigen en (politie-)functionarissen. Enkele dagen later werd hij weer aangehouden omdat hij zich niet hield aan de voorwaarden.