25 jaar cel geëist voor liquidatie in Molenschot

‘Het slachtoffer werd afgeschoten als een hond’, zo kwalificeerde de officier de liquidatie van een 27-jarige man in Molenschot. 25 jaar celstraf eiste de officier vandaag tegen de 42  jarige verdachte.

Executie

Het slachtoffer werd op 17 augustus 2015 eerst beschoten, daarna over een afstand van 250 meter achterna gerend door de schutter en daarna van achter neergeschoten. Toen hij op de grond lag, maakte de verdachte de liquidatie af met twee schoten door het hoofd van dichtbij. Het lichaam werd versleept naar de bosjes en zijn telefoon is meegenomen. Een zeer kille afrekening, aldus het OM. Het slachtoffer en de verdachte kenden elkaar en hadden een afspraak op die zomerdag.

Angst en intimidatie

De officier legde de link met de verharding van de gewelddadige criminaliteit in Brabant, steeds met leden van een of meerdere criminele motorbendes. ‘Op liquidaties in dit criminele milieu passen hoge straffen. Het moet echt stoppen en strenge straffen helpen daarbij.  Want het gemak waarmee het gebeurt, jaagt enorme angst aan’ is de mening van het OM.

De verdachte schutter en No Surrenderlid vluchtte na de moord naar Roemenië, en kon pas in 2016 worden aangehouden. De verdachte zweeg bij de verhoren en verklaarde ook op zitting niets over de achtergronden van de moord op zijn vriend en collega-OMG-lid. Nabestaanden waaronder de vriendin van het slachtoffer die zwanger was toen hij overleed, zullen moeten achterblijven met heel veel vragen.