Heropening cold case moord Robert Sengers

Het Openbaar Ministerie en het Cold Case-team van de politie Zeeland-West-Brabant heropenen het onderzoek naar de moord op Robert Sengers in 2004 in Esbeek. De hoofdofficier van justitie Zeeland-West-Brabant looft een beloning uit van €15.000 voor de gouden tip die leidt tot veroordeling van de dader.

Op woensdag 8 september 2004 kreeg de politie om 20.50 uur de melding dat er zou zijn geschoten op het parkeerterrein van café-restaurant Het Landgoed in Esbeek. Toen de agenten arriveerden troffen zij het levenloze lichaam aan van de 40-jarige Sengers. Eerder die dag maakte het slachtoffer een afspraak. Kort nadat hij op de vermoedelijke ontmoetingsplaats verscheen werd hij door een tot op heden onbekend gebleven schutter meerdere malen beschoten. Sengers zat op dat moment in zijn auto terwijl de motor nog liep. De schutter stapte vervolgens op een gereedstaande scooter en verdween via de Groenstraat, in de richting van Esbeek-Diessen. Het mogelijk gebruikte vluchtvoertuig met valse kentekenplaat werd op 10 september 2004 een kleine twee kilometer verderop aangetroffen in de bosjes aan de Groenstraat in Esbeek.

Destijds zijn diverse getuigen gehoord en is er uitgebreid onderzoek gedaan naar de scooter en het aangetroffen DNA. Helaas heeft dat tot op heden niet geleid tot het vinden van de dader. Het onderzoek wordt opnieuw onder de loep genomen in een uiterste poging om deze ernstige zaak op te lossen. Wie is verantwoordelijk voor de dood van Robert Sengers?