Zeeuws stel veroordeeld voor verwaarlozing honden

De politierechter in Middelburg heeft vandaag een man en een vrouw uit de gemeente Borsele veroordeeld wegens verwaarlozing van meerdere honden. Het stel kreeg een houdverbod.

Twintigtal honden op camping

De man en vrouw wonen op een camping. De afgelopen jaren hebben de Landelijke Inspectiedienst Dierenwelzijn en de dierenpolitie op meerdere momenten geconstateerd dat de vele honden die het stel hield, onvoldoende zorgen kregen en de omstandigheden erbarmelijk waren. De onthouden zorg varieerde van het niet voldoende verzorgen van de vacht en nagels, het niet voldoende voeren en te drinken geven, het gebrek aan schone geventileerde hokken, en het niet inenten van de honden. Tussen eind 2016 en maart 2017 hield het stel meer dan twintig honden.

Houdverbod met lange proeftijd

De officier sprak op zitting haar onbegrip uit over de situatie. Ze eiste werkstraffen en een lange proeftijd van vijf jaar. De verdachten zouden wat het OM betreft ieder één hond mogen houden. De politierechter veroordeelde het stel tot een geheel voorwaardelijke werkstraf met daarbij een zogeheten houdverbod. Gedurende de proeftijd van 5 jaar mag het stel nog maar maximaal 2 honden per persoon houden. De Landelijke Inspectiedienst Dierenwelzijn gaat hier toezicht op houden.