Man en vrouw aangehouden vanwege verdenking witwassen

In een onderzoek naar het witwassen van crimineel geld heeft de Rijksrecherche vrijdag een 45-jarige man en een 48-jarige vrouw uit Zevenbergschenhoek aangehouden. De man is in de cel aangehouden, waar hij in voorlopige hechtenis zat vanwege eerdere verdenkingen van witwassen en invoer van cocaïne.

De Rijksrecherche onderzoekt de betrokkenheid van beiden bij verdachte transacties. Het is een vervolg op een nog lopend strafrechtelijk onderzoek, waarin eerder al aanhoudingen en een doorzoeking zijn verricht. Het vermoeden is dat de verdachten na hun eerdere aanhouding zijn doorgegaan met het witwassen van contante geldbedragen.

Bij de doorzoeking van de woning en van de cel is beslag gelegd op administratie, digitale gegevensdragers en mobiele telefoons.

Bijzondere bevoegdheden

In het strafrechtelijk onderzoek is gebruik gemaakt van bijzondere opsporingsbevoegdheden, waaronder de inzet van een politie-infiltrant. Over de ingezette bevoegdheden kan het OM in deze fase nog geen toelichting geven.

De vrouwelijke verdachte is maandag door de rechter-commissaris voor twee weken in bewaring gesteld. Aan haar zijn door de officier van justitie beperkingen opgelegd, zodat zij uitsluitend met haar advocaat contact mag hebben. De mannelijke verdachte is niet voorgeleid, maar teruggegaan in zijn voorlopige hechtenis.