28-jarige Domburger schoot 21-jarige vrouw door het hoofd: OM eist 12 jaar gevangenisstraf en 1 miljoen euro schadevergoeding

Donderdag 26 augustus 2020 rond 18:20 uur kwamen hulpdiensten aan bij de woning van het slachtoffer. De bewoonster werd levend aangetroffen maar was ernstig gewond door een schotwond in haar hoofd. Ze werd middels een traumahelikopter naar het ziekenhuis overgebracht. Daar lag ze twee maanden in coma. Ze overleefde het schietincident maar hield daar blijvend ernstig letsel aan over.   

De verdachte verklaarde dat hij bezig was met het schoonmaken van zijn wapen en voordat hij het wapen weg wilde leggen nog een keer wilde controleren of het vuurwapen werkte, waarbij hij vergeten was het magazijn met kogels terug te hebben gestopt in het wapen. Bij het overhalen van de trekker werd de vrouw, bij wie hij inwoonde, in het hoofd geraakt. Per ongeluk, aldus de verdachte. In eerste instantie dacht de hij dat het slachtoffer meteen was overleden. De verdachte vertrok en reed rondjes in zijn auto. Twee uur later kwam hij terug en belde hij alsnog de hulpdiensten. 

“Dat het slachtoffer hier vandaag in de zittingszaal aanwezig is om haar verhaal te doen is een wonder,” – officier van justitie 

Volgens het Openbaar Ministerie is het merkwaardig dat de verdachte uit paniek uren weg is gegaan. Bij een dergelijk, ernstig ongeluk, waarbij je per ongeluk iemand neerschiet, zou de logische reactie zijn om eerst 112 te bellen. Daarnaast heeft de verdachte een verleden met huiselijk geweld (waar hij ook voor is veroordeeld) evenals voor wapenbezit. Er is volgens de officier voldoende bewijs voor poging doodslag. 

Tijdens de inhoudelijke zitting op 7 januari 2022 hoorde de verdachte 12 jaar onvoorwaardelijke gevangenisstraf en toekenning van een schadevergoeding van ruim 1 miljoen euro voor het slachtoffer en haar familie tegen zich eisen.