Onrustige horecanacht in Breda: meerdere verdachten voor de rechter

In de nacht van afgelopen vrijdag op zaterdag had de politie in Breda te maken met veel geweld en agressie. Het leidde tot meerdere aanhoudingen. Het Openbaar Ministerie heeft de zaken beoordeeld en besloten dat meerdere verdachten zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden.

Bij een incident op de Vismarktstraat werden twee mannen uit Breda (26 en 29 jaar) aangehouden nadat zij een politieman bedreigd en beledigd hadden. Het duo dreigde onder meer de agent en zijn kinderen kapot te maken. Een 18-jarige Bredanaar weigerde zijn ID-bewijs te tonen en ging na zijn arrestatie vol in verzet, spuugde daarbij een agent in het gezicht en beet hem in de hand. Het drietal is intussen verhoord en met een dagvaarding naar huis gestuurd.

'Forse strafeisen'

Het OM vindt het onacceptabel dat de agenten tijdens hun dienst met zoveel verbaal en fysiek geweld te maken kregen: ‘Deze agenten verdienen ons respect en horen ongestoord hun werk te kunnen doen. Deze verdachten kunnen rekenen op forse strafeisen en waar mogelijk zullen wij de schade op deze mannen verhalen’, zo laat de betrokken officier van justitie weten.

Reactie burgemeester

Burgemeester Depla reageerde eerder dit weekend op Twitter ook op de geweldsincidenten: ‘Mensen die zich niet kunnen gedragen, politie bedreigen en bijten, mensen die het veilig uitgaan in Breda verpesten. Samen met de horeca moeten we laten zien dat voor dit gedrag geen plaats is in Breda’.