Man uit Tilburg vast voor betrokkenheid bij overlijden van zijn vrouw en huisgenoot

Een 37-jarige man uit Tilburg, die ervan wordt verdacht betrokken te zijn bij het overlijden van zijn vrouw en van zijn huisgenoot, blijft 14 dagen langer vastzitten. Dat heeft de rechter-commissaris vandaag besloten.

De verdachte is afgelopen dinsdag 11 april door de politie aangehouden in Vlaardingen. Het Openbaar Ministerie verdenkt hem ervan dat hij verantwoordelijk is voor de dood van zijn vrouw, destijds 33 jaar oud, op 14 december 2020 en voor de dood van zijn 36-jarige huisgenoot op 19 oktober 2021.

Beide slachtoffers werden onder verdachte omstandigheden in zijn woning in Tilburg-Noord aangetroffen. De verdachte werd na het aantreffen van het eerste slachtoffer, zijn vrouw, aangehouden, maar werd destijds na drie weken door het hof vrijgelaten. Hij bleef verdachte in dit onderzoek.

Huisgenoot

Voordat dit onderzoek afgerond was, kreeg de politie opnieuw een melding van een stoffelijk overschot op hetzelfde adres. Deze melding kwam tien maanden later, op 19 oktober 2021, binnen. Het ging nu om de huisgenoot van de verdachte.

Het Openbaar Ministerie is van mening dat er voldoende feiten en omstandig zijn op basis waarvan de man betrokken is bij de dood van beide slachtoffers en heeft de rechter-commissaris gevraagd om op grond daarvan de man langer in voorlopige hechtenis te houden. De rechter-commissaris heeft de ernstige bezwaren aangenomen voor tweemaal doodslag en besloten dat de man 14 dagen langer vast blijft zitten.