Nieuwe directeur Bureau Integriteit OM (BIOM)

Reijer Gaasterland is aangesteld als directeur van het Bureau Integriteit Openbaar Ministerie (BIOM). Hij begint op 16 mei.

"Directeur BIOM is een belangrijke functie binnen het OM. We zijn blij met de komst van Reijer, die aan de slag gaat met het verder vormgeven, uitbouwen en professionaliseren van de integriteitsfunctie binnen het OM", aldus Gerrit van der Burg, voorzitter van het College van Procureurs Generaal. 
 
Reijer Gaasterland was tot zijn komst naar het OM Integrity Officer bij TNO en heeft ook als trainer, adviseur en onderzoeker gewerkt op het gebied van integriteit bij verschillende organisaties. "Ik zie ernaar uit om mijn toekomstige collega’s te ontmoeten en bij te dragen aan een organisatie waarin mensen zich gesteund voelen bij de uitdagingen rond integriteit, aldus Gaasterland. ‘Het versterken van vertrouwen, veiligheid en reflectie zijn voor mij de basis, naast verstandige organisatorische maatregelen en, wanneer nodig, interventies bij (vermeende) schendingen. Dit draagt eraan bij dat medewerkers van het OM zich nog beter kunnen focussen op hun belangrijke maatschappelijke taak."

Het BIOM

Het Bureau Integriteit OM (BIOM) is het landelijk expertisecentrum van het OM met een adviserende, stimulerende en beheersende rol op het gebied van integriteit. Het BIOM fungeert als vraagbaak en sparringpartner voor de OM-onderdelen en hun medewerkers. Het stimuleert bewustwording en communicatie rondom cultuur, integriteit, en leiderschap, onder andere door middel van training en dialoog. Gaasterland zal vanuit het BIOM ook bijdragen aan de doorontwikkeling van het thema compliance binnen het OM.