Aanrijding met dodelijke afloop Koningsweg Arnhem: politiemedewerker niet vervolgd

De politiemedewerker die op 5 januari 2024 op de Koningsweg in Arnhem betrokken was bij een ongeval waarbij een motorrijder om het leven kwam, valt in strafrechtelijke zin niets te verwijten. Na onderzoek van de Rijksrecherche, onder leiding van het Openbaar Ministerie Oost-Nederland, luidt de conclusie dat er sprake was van een noodlottig ongeluk.

Rond acht uur die ochtend, het was op dat moment donker en regenachtig, reed de politiemedewerker in een dienstvoertuig op de Koningsweg. Tijdens het afslaan botste de motor hard op de auto. De motorrijder, een 57-jarige man uit Arnhem, kwam ten val en overleed aan zijn verwondingen.

Er zijn, op basis van het onderzoek door de Rijksrecherche, geen aanwijzingen dat de politiemedewerker in strafrechtelijke zin schuld heeft aan de fatale botsing: hij reed niet te hard, verkeerde niet onder invloed van alcohol of drugs en heeft, voor het afslaan, gekeken of de weg vrij was. Daarbij heeft hij de tegemoetkomende motorrijder niet gezien.

De zaak tegen de politiemedewerker is daarom geseponeerd en hij wordt niet door het OM vervolgd. Van die beslissing zijn alle betrokkenen inmiddels op de hoogte.