04 april Den Bosch Themazitting rijden onder invloed van drugs/alcohol

Activiteitendata

  • Datum
  • Tijd -
  • Locatie Rechtbankd Den Bosch, Leeghwaterlaan

politierechterzitting Parket CVOM

Twaalf personen moeten zich verantwoorden voor het rijden onder invloed van alcohol of drugs (of beide) of het weigeren van de bloedproef bij een vermoeden van gebruik. 

Naast een aantal verdachten van rijden na een glaasje teveel op, staan er ook een aantal verdachten terecht voor het gebruik van drugs in het verkeer. Sommigen met een combinatie van meerdere drugssoorten, sommigen met een mix van drugs en alcohol. Ook werd bij de aanhouding door de politie het rijbewijs gecontroleerd, die constateerde ongeldig verklaarde rijbewijzen, geschorste rijbewijzen en het rijden tijdens een rijontzegging. Op een vrouwelijke bestuurder na, zijn het mannen die moeten voorkomen, veelal reden ze in de auto, ook eentje in een bedrijfswagen en eentje op de bromfiets.