26 mei Haarlem met 7x zoveel alcohol achter het stuur

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Tijd -
  • Locatie Haarlem, Simon de Vrieshof 1

Politierechterzitting Parket CVOM

Vorig jaar vielen er 737 verkeersslachtoffers. Door moord of doodslag stierven vorig jaar 132 mensen. De grootste oorzaken van verkeersongevallen zijn snelheid, afleiding en rijden onder invloed. Bij rijden onder invloed denken we vaak aan alcohol. Ook drugs of medicijnen hebben een negatief effect op de rijvaardigheid. Rijden onder invloed maakt de bestuurder impulsiever en roekelozer. Het vergroot de kans op ongevallen aanzienlijk.

Op de zitting in Haarlem vandaag zijn 14 verdachten gedagvaard. Ze reden onder invloed van drugs, alcohol of een combinatie van beide. Een van de bestuurders blies 1495 ugl blies waar 220 (ongeveer 2 glazen) toegestaan is. De vrouw viel op door haar rijgedrag. Ook zaken van rijden met een combinatie van middelen staan gepland: amfetamine met cannabis (zonder rijbewijs), cocaïne en GHB, cocaïne en cannabis.

Rijden onder invloed is een misdrijf.