26 mei Uitspraak: agenten neergestoken in Groningen tijdens controle avondklok

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Tijd
  • Locatie gerechtshof Leeuwarden

Een 34-jarige man uit de Verenigde Staten wordt ervan verdacht twee agenten te hebben neergestoken in Groningen op 10 maart 2021 tijdens een avondklokcontrole. Een van de agenten verkeerde enige tijd in levensgevaar.
De rechtbank in Groningen veroordeelde hem op 12 augustus 2022 tot een celstraf van 7 jaar en tbs met dwangverpleging. Volgens de rechter gaat het om poging tot doodslag en poging tot zware mishandeling. De partner van de man, een Groninger, was aanwezig bij de steekpartij maar werd door de rechter vrijgesproken. De mannen vluchtten na de steekpartij en werden drie dagen later in Frankrijk opgepakt. Verdachte is in hoger beroep gegaan.