‘Laten we ff viraal gaan boys’: vijf verdachten naar supersnelrechtzitting voor opruiing

Vijf meerderjarige verdachten morgenmiddag terecht op de snelrechtzittingen in het arrondissement Zeeland-West-Brabant. Zij moeten zich verantwoorden voor het online plaatsen van opruiende teksten.

Avondklok

Berichten als ‘laten we ff viraal gaan boys’ en ‘krr herres morgen avond in goes’ stuurde een 18-jarige jongeman uit Goes rond via social media. Hem wordt opruiing ten laste gelegd. Hij werd op maandag 25 januari buiten heterdaad aangehouden samen met een medeverdachte, een 19-jarige uit  Goes.   

Moeder meldt

Twee andere jongemannen uit Goes, een 19-jarige en een 21-jarige zouden ook via social media in straattaal hebben opgeroepen voor rellen en chaos in Goes. Ook zij werden vandaag aangehouden. Dit gebeurde mede dankzij een oplettende moeder. Haar dochter kreeg de teksten op haar telefoon, waarop de moeder de wijkagent op de hoogte stelde.

Verzamelen

Ook werd afgelopen zondag een man uit Bavel van 35 jaar aangehouden voor opruiing. Hij riep via Facebook mensen op die tegen de avondklok zijn te verzamelen op een locatie in Breda. Hij moet zich morgen verantwoorden voor de Bredase snelrechter.