Vrouw aangehouden voor niet-ambtelijke corruptie in Rotterdamse haven

Het Combiteam Havens in Rotterdam heeft op dinsdag 5 oktober een 19-jarige vrouw aangehouden op verdenking van niet-ambtelijke corruptie en computervredebreuk.
 

De Rotterdamse wordt ervan verdacht tijdens haar werkzaamheden bij een vestiging van een wereldwijd opererende rederij in Rotterdam informatie te hebben verstrekt aan personen buiten de organisatie. Zij had vanwege haar werkzaamheden toegang tot informatie over de status en verblijfplaats van containerschepen en zeecontainers. Die informatie is vooral voor criminelen die zich bezighouden met de invoer van verdovende middelen erg waardevol.

Combiteam Havens

Het Combiteam Havens is een permanent samenwerkingsverband tussen de FIOD, Politie, Rijksrecherche en Openbaar Ministerie. Het team onderzoekt zware vormen van georganiseerde ondermijnende criminaliteit die de integriteit en veiligheid aantasten van havens zoals die van Rotterdam en Vlissingen.