Acht incidenten

Een korte opsomming van wat er tijdens de verschillende incidenten gebeurde.

9 januari

Het eerste incident vond plaats op 9 januari 2021. Twee mannen stonden met een bos bloemen voor het huis. Er werd gezegd dat ‘hij’ de waarheid moest gaan verklaren anders zouden zij ‘hem’ wel weten te vinden. Ook werd er gezegd dat hij het ‘gewoon moest doen’ omdat er anders ‘vervelende dingen konden gebeuren’.

20 januari

Op 20 januari belde er opnieuw iemand aan bij het huis en zei met een harde stem: ‘Geef het eerlijk toe bij justitie. Betalen, betalen, hij gaat betalen.’ Ook zei hij dat het zonde zou zijn als er iets met hun spullen of gezondheid zou gebeuren.

31 januari verdacht pakketje blijkt telefoon

Op 31 januari werd er een pakketje voor de woning gelegd. Eerst werd gevreesd dat het om een explosief ging, omdat er een draad uitstak. De EOD (Explosieven Opruimingsdienst Defensie) werd erbij gehaald, maar het bleek om een envelop te gaan met daarin een telefoon met oplader. Op de binnenkant van de envelop werd verzocht om te bellen. 

5 juni vuurwerkbom

Een tijd was het rustig maar toen ging op 5 juni om 23.45 uur een vuurwerkbom af bij de woning. Er brak brand uit die door een bewoner kon worden geblust. Door de explosie brak een raam, was de voordeur ontzet en beschadigd en was er brandschade aan de buitenkant van de woning. De vuurwerkbom bestond uit een combinatie van vuurwerk en motorbenzine en zorgde voor gemeen gevaar voor goederen en personen.  

21 juni auto’s in brand

Op 21 juni kwam om 01.46 uur de melding binnen van een autobrand. Uiteindelijk zijn twee auto’s helemaal uitgebrand en had een derde auto brandschade. De woningen moesten ontruimd worden omdat er een kans bestond dat de vlammen zouden overslaan op aangrenzende woningen.

9 juli, 2 augustus en 15 augustus

Op 9 juli gaat er aan de achterkant van de woning in de vroege ochtend weer een vuurwerkbom af. Op 2 augustus werd er rond 23.45 uur vuurwerk afgestoken achter de woning.

Het laatste incident vond plaats op 15 augustus 2021, een auto werd rond 02.30 uur in brand gestoken.