Aangiften tegen taxichauffeur na afloop Pride Amsterdam geseponeerd

Het Openbaar Ministerie (OM) stelt geen strafvervolging in tegen een taxichauffeur die werd verdacht van discriminatie, belediging en bedreiging. Twee mannen deden aangifte tegen de chauffeur na een incident tijdens een taxirit op de slotdag van Pride Amsterdam in augustus van dit jaar.

De politie heeft onder leiding van het OM onderzoek verricht. Dit heeft geleid tot het identificeren en verhoren van een verdachte en het opnemen van een aanvullende verklaring van beide aangevers. Het OM heeft alle verklaringen bestudeerd en heeft in het bijzonder gekeken of sprake was van een discriminatie-aspect.

Naar het oordeel van het OM kon uit het onderzoek echter in juridische zin onvoldoende worden opgemaakt of de verdachte strafbare feiten heeft gepleegd. De aangiften zijn dan ook geseponeerd wegens een gebrek aan bewijs.

De aangevers en de verdachte zijn per brief op de hoogte gesteld van deze sepotbeslissing. Als de aangevers het niet eens zijn met de beslissing van het OM kunnen zij een klachtprocedure starten en de zaak voorleggen aan het Hof in Amsterdam.