Man die met vuurwerk gooide in voetbalstadion Alkmaar blijft langer vastzitten

Een 19-jarige man uit Alkmaar moet in ieder geval nog twee weken langer vastzitten, omdat hij op zaterdag 30 oktober zwaar vuurwerk tot ontploffing bracht in het voetbalstadion in Alkmaar. Dit besloot de rechter-commissaris op dinsdag 2 november.
 

De verdachte bracht op zaterdag 30 oktober tijdens de wedstrijd AZ – PEC Zwolle een Cobra 6 tot ontploffing onderaan de tribune van het Alkmaarse stadion. Hij wilde deze Cobra richting het veld gooien, maar onderweg veranderde het vuurwerk van richting. Dit kwam vermoedelijk doordat de Cobra tegen een vlag aankwam. Vervolgens kwam het zware vuurwerk onderaan de tribune terecht en ontplofte. Gelukkig zijn hierbij geen gewonden gevallen.
 
Na het incident heeft de politie meteen de beelden bekeken en op basis hiervan kwam de 19-jarige man als verdachte naar voren. Hij kon vervolgens in het supportershome worden aangehouden. 
 
De man wordt verdacht van het tot ontploffing brengen van zwaar vuurwerk waarbij zwaar letsel of levensgevaar te duchten is, poging zware mishandeling en het voorhanden van professioneel vuurwerk.