Eis: 30 maanden cel voor ontucht met minderjarige jongens

Ontucht met twee jongens van 15 jaar en één jongen van 14 jaar. In één van deze gevallen kwam het ook tot ontmoetingen waarbij seksuele handelingen plaatsvonden. De 29-jarige Gouwenaar die vandaag op verdenking van deze feiten voor de Haagse rechtbank stond, hoorde hoe de officier van justitie 30 maanden cel (waarvan 10 maanden voorwaardelijk) tegen hem eiste.

Volgens de officier van justitie lijkt het erop alsof de man een voorkeur heeft voor jonge jongens. Via Whatsapp legde hij contact met een 15-jarige van wie hij de contactgegevens van een andere jongen had gekregen. ‘Ben jij gay?’ was zijn eerste vraag waarna het gesprek in de kortste keren een seksuele lading kreeg.

Het slachtoffer voelde zich onder druk gezet door de verdachte die onder meer een foto stuurde van een vuurwapen waarover hij zou beschikken. Verder bood hij de jongen geld voor naaktfoto’s. En ook toen het daarna tot ontmoetingen kwam, betaalde hij de eerste keer daarvoor.

De verdachte geeft toe de jongen te kennen, maar stelt dat er niks seksueels tussen hen is voorgevallen. Het geld zou hij hebben betaald zodat de jongen een keer naar een pretpark kon. Tegenover de verklaring van de verdachte staat echter die van het slachtoffer die wordt ondersteund door verschillende aangetroffen Whatsapp-gesprekken.

Uit onderzoek van de computer van de man bleek dat hij ook contact had met een 14-jarige jongen en een 15-jarige jongen. Dat contact was gelegd via homo-datingsites. Deze jongens had hij zover weten te krijgen dat zij voor de webcam seksuele handelingen hadden verricht. En ook in deze contacten stuurde hij aan op een ontmoeting. Daarvan was het vooralsnog niet gekomen.

De verdachte stelt dat hij niet wist dat deze twee jongens 14 en 15 jaar waren. Maar uit de bewaarde chats blijkt dat de jongens hem dat zelf gemeld hadden. Dat weerhield de verdachte er niet van te blijven aandringen op een ontmoeting.

De officier van justitie vindt de houding van de man heel zorgelijk. Hij beweert niet bekend te zijn met de leeftijden van zijn slachtoffers en voert aan dat het initiatief bij hen lag. Maar uit de chats komt een omgekeerd beeld naar voren. Hij lijkt telkens bewust aan te sturen op seksueel contact met jonge jongens. Verder zijn op zijn computer twee filmpjes aangetroffen die als kinderporno kwalificeren.

Alles bij elkaar voor de officier van justitie reden om 30 maanden cel (waarvan 10 maanden voorwaardelijk) tegen de man te eisen. Als bijzondere voorwaarden eiste zij onder meer begeleiding door de Reclassering en behandeling.