Eis: 3 jaar cel voor uitbuiting in de prostitutie van twee Roemeense vrouwen.

De officier van justitie eiste vandaag 3 jaar cel tegen een 36-jarige Roemeen. Hem wordt verweten dat hij twee jonge, Roemeense vrouwen in de prostitutie heeft gebracht.

Volgens het OM  bediende de man zich van bekende ‘loverboy’-technieken. Hij richtte zich op twee kwetsbare vrouwen, hing eerst de attente vrijer uit en schetste hen een toekomst samen waaraan ‘helaas’ financiële problemen in de weg stonden. Vervolgens vervreemdde hij hen van hun familie en wist hen zover te krijgen met hem naar Nederland te reizen om daar als prostituee te gaan werken.

Met een 24-jarige Roemeense had hij een langdurige relatie en ook een dochtertje. Ze zouden zogenaamd gaan trouwen en samen een huis bouwen. Maar omdat er in Roemenië zo weinig te verdienen viel, had hij haar ertoe bewogen naar Nederland te reizen om daar in de Doubletstraat te gaan werken, om zo hun mooie toekomstdromen te financieren.

Hij bleef achter in Roemenië en dwong haar geld over te maken. Zelf verdiende hij niets, dus zij droeg de verantwoordelijkheid om hun dochtertje te verzorgen. Het dochtertje dat vanaf het moment dat zij naar Nederland vertrok in juni 2014 niet meer bij hem heeft gewoond, zo bleek achteraf.

Van het geld dat zij verdiende, leefde hij goed. In plaats van een huis voor hen beiden te bouwen kocht hij onder meer een auto. Tevens financierde hij de werving van zijn volgende slachtoffer met dat geld: hij nam het tweede slachtoffer mee uit eten en kocht kleren voor haar.

Ondertussen probeerde hij zijn eerste slachtoffer voortdurend door afwisselend te vlijen en te dreigen harder, meer en langer te laten werken. Die dreigementen uitte hij niet alleen in haar richting maar ook van hun dochtertje. Doordat er een geschiedenis van huiselijk geweld was, vreesde de vrouw dat die dreigementen niet loos waren.

In totaal maakte de vrouw bijna 17.000 euro aan hem over, maar stopte daar uiteindelijk mee en verbrak het contact. Hierop reisde de verdachte naar Nederland, om haar op te halen en gelijk zijn nieuwe slachtoffer te brengen. Het nieuwe meisje was nog geen week 18 jaar oud toen zij in Nederland aankwam. Ook zij moest in de prostitutie gaan werken om geld te verdienen voor de toekomst die verdachte haar had beloofd, want ook zij zouden gaan trouwen. Toen hij het nieuwe meisje had afgezet, reisde hij meteen  door om verloofde nummer één op te halen. Toen hij bij haar de voordeur stond en deze forceerde, belde zij de politie. Zo kwam de hele zaak aan het rollen.

De officier van justitie neemt het verdachte zeer kwalijk dat hij voor eigen gewin twee jonge vrouwen heeft  verleid,  misleid en uitgebuit. Van zijn eerdere lange gevangenisstraf die hij in het buitenland heeft uitgezeten wegens feiten van gelijke aard, heeft hij kennelijk niets geleerd. Zij eist tegen hem een celstraf van 3 jaar wegens mensenhandel. Ook wil zij hem het crimineel verdiende geld van bijna 17.000 euro ontnemen.