Twee leden Satudarah langer vast vanwege poging doodslag

Twee leden van de motorclub Satudarah die dinsdag 31 januari zijn aangehouden voor poging doodslag en openlijk geweld zitten nog zeker twee weken langer vast. Dat heeft de rechter-commissaris van de Amsterdamse rechtbank vanmiddag bepaald.

De twee Amsterdammers van 29 en 41 jaar zouden in de nacht van 25 op 26 december 2016 in een uitgaansgelegenheid in Amstelveen twee personen hebben geslagen en geschopt. Eén van hen zou daarbij bewusteloos zijn geraakt nadat hij meerdere malen tegen zijn hoofd werd getrapt, ook toen hij weerloos op de grond lag. De ander zou onder meer met een longdrinkglas zijn geslagen en daarbij een snijwond hebben opgelopen. Personeelsleden van de uitgaansgelegenheid die wilden ingrijpen, zouden ook zijn geschopt en geslagen.

Meer verdachten

De aanleiding voor de vechtpartij lijkt een opmerking te zijn die één van de slachtoffers zou hebben gemaakt richting de leden van de motorclub. Hij zou daarop direct zijn aangevallen door leden van de groep. De politie zoekt nog twee personen die aan de vechtpartij hebben deelgenomen. Zij zouden ook lid zijn van dezelfde motorclub.

Heftig geweld

Omstanders die getuige waren van de vechtpartij  zijn terughoudend in hun verklaringen bij de politie. Ze zijn enorm geschrokken van het heftige geweld in de club.