Man aangehouden voor schietincident centrum Rotterdam

De politie op Curaçao heeft op 12 april een 28-jarige man aangehouden voor betrokkenheid bij een schietincident vorig jaar april op de Lijnbaan in Rotterdam. De verdachte is op 24 april overgeleverd aan Nederland. Het Openbaar Ministerie in Rotterdam onderzoekt zijn rol bij het incident. De raadkamer heeft vorige week besloten dat de man 30 dagen langer in voorlopige hechtenis blijft.

Op 28 april 2018 kreeg de politie meerdere meldingen over een ruzie die uit de hand gelopen zou zijn. De ruzie ontstond even voor zessen 's avonds voor een kledingwinkel op de Lijnbaan nabij het Stadhuisplein. De winkels waren nog open en het was druk met winkelend publiek. Te midden van deze drukte werden twee schoten gelost. De politie hield één verdachte aan, maar deze verdachte bleek niet de schutter te zijn. De andere verdachte was gevlucht.

De 28-jarige man heeft een lange tijd gesignaleerd gestaan. Het was tot voor kort niet bekend waar de man verbleef. Nadat bekend werd dat hij op Curaçao verbleef, heeft het Openbaar Ministerie op 3 april een rechtshulpverzoek gedaan aan Curaçao waarop de man op 12 april is aangehouden. Tijdens zijn aanhouding droeg de man ook een vuurwapen.