Verdachten operatie Portunus blijven 90 dagen langer vast

De rechtbank in Middelburg heeft deze week besloten dat de verdachten, die zijn betrokken bij operatie Portunus 90 dagen langer in voorlopige hechtenis blijven. Het OM verdenkt het zestal van verschillende strafbare feiten (in wisselende samenstelling), zoals grootschalige invoer van verdovende middelen, witwassen, deelname aan een criminele organisatie en wapenbezit. Ook vond de politie deze week nog 20 duizend euro contant bij een doorzoeking van een garagebox in Goes.

Van een zevende verdachte, die door de Rijksrecherche werd aangehouden tijdens de actie, is eveneens de voorlopige hechtenis verlengd. Uit nader onderzoek bleek dat deze persoon niet in verband kan worden gebracht met betrokkenheid bij invoer van drugs in de haven van Vlissingen.

Operatie Portunus gaat door

Operatie Portunus richt zich op criminele samenwerkingsverbanden in de haven van Vlissingen. Deze groeperingen houden zich bezig met de grootschalige import van verdovende middelen. Belangrijk doel van de operatie is om meer zicht te krijgen op structuur en organisatie van deze verbanden.

Tijdens een grootschalige actiedag op 1 juli voerden politie en OM met hulp van diverse specialistische eenheden meer dan 30 invallen en zoekingen uit hoofdzakelijk in Zeeland, maar ook buiten de provincie. Doel was zo veel mogelijk informatie over de criminele samenwerkingsverbanden te achterhalen. Tijdens de actie zijn 10 verdachten aangehouden. Na 90 dagen volgt een eerste proforma zitting. Vorige week en deze week zijn nog doorzoekingen geweest in het kader van Portunus.

Tips

OM en politie doen nog steeds de oproep om waardevolle informatie in relatie tot Portunus te delen. Heb je informatie rondom illegale activiteiten in het havengebied van Vlissingen. Neem contact op via 0900-8844 of het Team Criminele Inlichtingen van de politieĀ  079 - 345 89 99.