Eis: 24 maanden voor overval op Starbucks Den Haag.

Een 29-jarige Zoetermeerder hoorde vandaag voor de Haagse rechtbank 24 maanden cel (waarvan 8 maanden voorwaardelijk) tegen zich eisen. Het OM verdenkt hem van een overval op een vestiging van Starbucks op 27 september 2016.

Op dinsdagavond 27 september liep een man de Starbucks aan de Grote Marktstraat te Den Haag binnen. Hij bedreigde twee medewerkers met een mes en zei dat hij geld wilde. Na een greep in de kas ging hij er vandoor met een paar honderd euro. Een klant volgde hem en zag hem een shoarmazaak ingaan. Daar werd de man door de politie aangehouden.

De officier van justitie neemt het de man zeer kwalijk dat hij medewerkers en bezoekers van de Starbucks zeer angstige momenten heeft laten beleven. En dat hij het mes dat hij bij de overval gebruikt heeft, kort daarvoor en met dat doel heeft gestolen in een supermarkt. Zij vreest ook voor herhaling aangezien de man veel problemen heeft. Hij is verslaafd, heeft psychische problemen, geen inkomen en geen dagbesteding.

Daarom eist zij 24 maanden cel (waarvan 8 maanden voorwaardelijk). Als voorwaarden stelt zij dat de verdachte zich laat behandelen, een verbod krijgt op het gebruik van alcohol en drugs en een locatieverbod voor alle vestigingen van Starbucks in Den Haag.