42 Maanden cel geëist voor dubbele overval supermarkten Gouda

Twee dagen op rij pleegde een 34-jarige Gouwenaar een overval op supermarkten in Gouda. Ook probeerde hij nog een vrouw te beroven van haar tas. Het Openbaar Ministerie eiste woensdag bij de rechtbank onder meer 42 maanden cel (waarvan 10 maanden voorwaardelijk).

De verdachte kwam op 9 maart 2017 met een mes een supermarkt binnen. Met een sjaal en capuchon over zijn hoofd riep hij: 'Geld, geld!' waarop de kassière hem uiteindelijk wat meegaf. Daarna rende de verdachte de winkel weer uit.

Een dag later probeerde verdachte het opnieuw bij een andere supermarkt. Daar lukte het niet, omdat de kassière de kassalade niet open kreeg. Terug op straat probeerde hij nog wel een vrouw haar schoudertas los te rukken, maar ook dit mislukte.

Toen de verdachte drie dagen later werd aangehouden voor bedelen, herkende de politie hem van camerabeelden uit de supermarkten. Hij bekende de overvallen te hebben gepleegd.

Verdachte heeft een drugsverslaving en psychische problemen. Daarom eiste de officier van justitie – naast een gevangenisstraf – een klinische opname, een behandelplicht en een meldplicht. Als hij daar later niet aan blijkt te voldoen, moet hij van de officier alsnog het voorwaardelijke deel van zijn celstraf (10 maanden) uitzitten. Ook wil de officier dat hij een schadevergoeding betaalt aan een supermarkt en een kassière van ruim 2400 euro.