Veroordeling twee mannen voor poging woningoverval Bovenkarspel plus oproep getuigen mogelijk vierde verdachte

De rechtbank van Noord-Holland heeft op dinsdag 27 februari twee verdachten uit Enkhuizen veroordeeld voor een poging woningoverval in Bovenkarspel op maandag 6 november 2017.

Het gaat om twee mannen van 18 en 19 jaar. De 19-jarige kreeg een gevangenisstraf van 30 maanden waarvan tien maanden voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar en de 18-jarige kreeg 12 maanden jeugddetentie opgelegd waarvan zes maanden voorwaardelijk.Beiden moeten de slachtoffers een schadevergoeding betalen. Een 17-jarige jongen die ook verdachte is in deze zaak moet zich op een later moment voor de rechter verantwoorden.

De woningoverval

De politie werd op de avond van de woningoverval om 21.15 uur gewaarschuwd. Bij de woning aangekomen, waren de overvallers niet meer in het huis. Het was de bewoners zelf gelukt hen uit de woning te krijgen. Een getuige wist één van de overvallers te overmeesteren waarop hij op heterdaad kon worden aangehouden. De andere twee werden kort daarna vlak in de buurt van de overvallen woning aangehouden. De twee meerderjarigen moesten zich uiteindelijk op dinsdag 13 februari voor de rechter verantwoorden. De 17-jarige jongen zal later dit jaar voor de rechter verschijnen.

Getuigenoproep

In het kader van deze overval is de politie nog op zoek naar de bestuurder van een grijze auto die kort na de overval daar in de buurt is gezien. Hij is vermoedelijk de chauffeur van de andere drie overvallers geweest, dus betrokken bij de overval en een vierde verdachte in deze zaak. Personen die meer informatie hebben, worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844.