Eis: 28 maanden cel voor overval op tankstation Delft

Tegen een 24-jarige Delftenaar - die verdacht wordt van een overval op een benzinestation aan de Voorhofdreef in Delft - eiste de officier van justitie vandaag onder andere 28 maanden cel (waarvan zes maanden voorwaardelijk). De man word ook vervolgd omdat hij – toen de politie hem wilde aanhouden - met 120 km per uur in een auto probeerde te vluchten en daarbij levensgevaarlijke situaties veroorzaakte.

Zondagavond 6 augustus 2017 bedreigde een gemaskerde man de cassière van de Delftse benzinepomp. Zwaaiend met een vleesmes riep hij: ‘Vijftig, briefjes van vijftig!’  Met een stapeltje bankbiljetten ging hij er vandoor.

Toen het nieuws van de overval bekend werd, kreeg de politie een tip. Eerder die avond had iemand het kenteken van een verdachte auto in de buurt van het benzinestation genoteerd. Toen de politie later die auto spotte en de bestuurder wilde aanhouden, gedroeg die zich agressief en ging er op hoge snelheid vandoor.

Er volgde een levensgevaarlijke rit met 120 kilometer per uur door de bebouwde kom van Delft. Uiteindelijk lukte het de politie om de auto tot staan te brengen. De chauffeur werd aangehouden, ook voor de overval op het tankstation.

Aanvankelijk ontkende de verdachte de overval. Maar op zitting vandaag legde de man een bekenende verklaring af. Hij zou kampen met persoonlijke problemen en ook verslaafd zijn. Daarom eiste de officier naast een celstraf van 28 maanden ook een meldplicht, een klinische opname, begeleid wonen en verbeurd verklaring van de auto.

Voor het gevaarlijke rijgedrag eiste zij een geldboete en ontzegging van de rijbevoegdheid voor vier maanden.