Regiezitting The Grass Company met zeven verdachten

In de zaak tegen de eerste acht verdachten van de ondermijnende criminaliteit achter de vier Brabantse coffeeshops van de The Grass Company trekt het OM één van de dagvaardingen in.

In de zaak worden tientallen verdachten gedagvaard. De eerste verdachten komen vanaf 20 september 2017 voor. Het gaat om regiezittingen ter voorbereiding op de inhoudelijke behandeling. Zij worden verdacht van  ondermijnende strafbare feiten, zoals deelname aan criminele organisatie, witwassen en belastingfraude.

Eén van de verdachten, de in Thailand gedetineerde J. van L., heeft aangegeven bij de behandeling van zijn zaak aanwezig te willen zijn. Het OM Zeeland-West-Brabant  wil die mogelijkheid onderzoeken en heeft daarom besloten de dagvaarding tegen hem in te trekken. Zodra er meer duidelijkheid over is, zal het OM de zaak vervolgen.

De regiezittingen tegen de andere zeven verdachten starten 20 september 2017. De verdachten hebben tegen hun dagvaarding bezwaar gemaakt. De raadkamer van de Rechtbank Zeeland-West-Brabant zal deze bezwaren eerst achter gesloten deuren behandelen. Pas als deze bezwaren ongegrond worden verklaard, kunnen de geplande regiezittingen doorgaan. Deze zittingen zijn dan openbaar.