TBS en celstraf geëist voor vier aanrandingen Almere

Het Openbaar Ministerie verdenkt een 25-jarige man uit Den Dolder ervan  dat hij vorig jaar in Almere in totaal vier vrouwen heeft aangerand. Voor de rechtbank in Lelystad eiste de officier van justitie vandaag zes maanden celstraf en de maatregel TBS met dwangverpleging.

Afgelopen voorjaar en zomer maakt de man zich volgens het Openbaar Ministerie op drie momenten schuldig aan het lastig vallen en aanranden van fietsende vrouwen. In twee gevallen was dit op het Spoorbaanpad. Telkens benaderende hij hen op zijn scooter en eenmaal naast hen, maakte hij ongepaste opmerkingen en betastte hij hen. In één geval benaderde hij twee vrouwen tegelijkertijd.

De deskundigen die de verdachte hebben onderzocht geven aan dat hij als verminderd toerekeningsvatbaar moet worden gezien. Hij is licht verstandelijk beperkt, is enkel gericht op zijn eigen gevoelens en heeft een obsessieve gerichtheid op seks. Het recidiverisico is hoog, en eerdere begeleiding of behandelingen hebben niet veel resultaat opgeleverd. Al met al wordt TBS met voorwaarden geadviseerd. Omdat de verdachte echter aangeeft niet mee te willen werken aan de voorwaarden, vond de officier van justitie een strakker kader geboden. Daarom vroeg ze de rechtbank, naast een celstraf van zes maanden als vergelding voor de feiten, om de maatregel TBS met dwangverpleging op te leggen, zodat hij op een voor hem geschikte plek behandeld kan worden.