Verdenking tegen Soester uitgebreid met zedenfeit uit begin jaren negentig

De 49-jarige man uit Soest die 31 januari jl. werd aangehouden op verdenking van het bezit van kinderpornografisch materiaal wordt nu ook verdacht van het plegen van ontucht met een minderjarige in het begin van de jaren negentig. De verdachte fungeerde toen als oppas van het slachtoffer. De man was destijds een kennis van de familie.

De aanvullende verdenking kwam tot stand naar aanleiding van een melding bij de politie. Deze melding werd gedaan na communicatie medio februari over de aanhouding van de verdachte. De politie heeft de afgelopen periode een aantal meldingen ontvangen. Deze meldingen worden momenteel zorgvuldig onderzocht om te kijken of er sprake is van strafbare feiten. Het is nog altijd mogelijk meldingen te doen bij de politie of de GGD.*

De aanvullende verdenking kwam vandaag aan de orde tijdens de zitting van de raadkamer van de rechtbank Midden-Nederland. De officier van justitie heeft de raadkamer gevraagd de voorlopige hechtenis van de verdachte te verlengen met dertig dagen.

UPDATE 17-03-2017 08:58 uur: De raadkamer heeft inmiddels beslist dat het voorarrest met dertig dagen wordt verlengd. Lees het bericht van de rechtbank hierover op rechtspraak.nl.

* De politie is voor meldingen bereikbaar via telefoonnummer 0900 8844. De meldkamer is op de hoogte van de zaak en kan desgewenst doorverbinden met de afdeling Zeden. De GGD is bereikbaar voor psychosociale hulpverlening via telefoonnummer 035 6926400.