OM eist 22 jaar cel en tbs voor doodslag en wapenbezit

Het Openbaar Ministerie Limburg (OM) eiste vandaag voor de rechtbank in Maastricht een gevangenisstraf van 22 jaar en tbs tegen de 31-jarige Zouo ‘Tom’ A. uit Heerlen. Het OM verdenkt Zouo A. van het neerschieten van de 51-jarige bewoner van een woning aan de Elandstraat in de Heerlense wijk Heksenberg. Het slachtoffer overleed een dag na het incident in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

Eerdere veroordeling doodslag

De verdachte, destijds 16 jaar, werd in 2008 al door de kinderrechter veroordeeld tot drie jaar cel en tbs voor de doodslag op een 62-jarige Amstelveense avondwinkelier. De ondernemer verzette zich tegen de overval wat hem fataal werd.

Duitsland

De schietpartij op 13 november ontstond door een woordenwisseling met de voor de verdachte bekende man. Na de schietpartij was Zou A. enige tijd voortvluchtig en daarom werden zijn politiefoto en identiteit vrijgegeven. Hij vluchtte naar Duitsland, zo bleek later. Vlakbij Roermond werd hij vervolgens op 20 december opgepakt. Later die dag werden er twee 24-jarige mannen uit Sittard en Heerlen opgepakt, die ervan werden verdacht de hoofdverdachte geholpen te hebben uit handen van de politie te blijven.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak in deze zaak.