Frans Halsstraat Reuver dinsdag 4 april afgesloten vanwege reconstructie

De Frans Halsstraat in Reuver is dinsdag 4 april de hele dag afgesloten. Die dag vindt op verzoek van het Openbaar Ministerie Limburg (OM) een reconstructie van een misdrijf plaats door de politie.

Juni vorig jaar werd onder een viaduct in de Duitse gemeente Mainz-Bingen het lichaam aangetroffen van een 35-jarige vrouw uit Reuver. De vrouw was sinds 19 juni 2022 als vermist opgegeven door haar echtgenoot. Het lichaam werd vrij snel daarna gevonden, maar de Duitse politie kon maandenlang niet achterhalen wie de vrouw was. Ook verschillende oproepen in de media en een landelijk opsporingsprogramma leverden geen resultaat op. Uiteindelijk is op basis van forensisch technisch onderzoek de identiteit van de vrouw vastgesteld. Sindsdien werken de Duitse en Nederlandse politie samen in het onderzoek.

Echtgenoot aangehouden

In oktober is vervolgens de 43-jarige echtgenoot aangehouden, die bekende dat hij haar lichaam heeft gedumpt en in brand heeft gestoken. Hij bekende niet dat hij haar heeft gedood.

Gebeurtenissen in de woning

De reconstructie wordt uitgevoerd naar aanleiding van het onderzoek naar deze als vermist opgegeven inwoonster van Reuver. Politie en justitie doen onderzoek naar de gebeurtenissen die zich mogelijk in de woning van het echtpaar hebben afgespeeld voorafgaand aan het overlijden van de vrouw.

Begrip

De straat is de hele dag tussen 08.00 uur en 16.00 uur niet bereikbaar. De bewoners zijn hier vooraf over geïnformeerd. Mogelijk zorgt de afzetting voor overlast voor bewoners en verkeer. Vanuit het oogpunt van veiligheid en het zo nauwkeurig mogelijk uitvoeren van het onderzoek is er geen andere mogelijkheid. We hopen op begrip. 

De reconstructie is niet toegankelijk voor pers of publiek.