Gevangenhouding verdachte (51) gewapende woningoverval

De rechtbank Noord-Nederland heeft gisteren de gevangenhouding bevolen voor de duur van dertig dagen van een 51-jarige man uit Assen op verdenking van betrokkenheid bij de gewapende overval op een 58-jarige vrouw in haar woning op de Mr. J.B. Kanweg in Witteveen op 13 februari 2019.

Opsporing Verzocht besteedde op dinsdag 19 november 2019 aandacht aan deze zaak. De politie Noord-Nederland heeft dinsdag 25 augustus j.l. de verdachte aangehouden.

Geldkistjes

De overvaller drong de woning binnen rond 20.30 uur. Hij bedreigde de vrouw met een geweer. Uiteindelijk nam de verdachte twee geldkistjes (blauw en rood) weg uit de woning.

De Assenaar wordt er ook van verdacht dat hij op zondag 27 januari heeft ingebroken in dezelfde woning. De man werd toen overlopen door één van de bewoners. Na een korte worsteling wist de verdachte te ontkomen. Hierbij raakte niemand gewond. Opvallend is dat ook bij de inbraak geprobeerd is om de geldkistjes weg te nemen.

Getuigen gezocht

De verdachte zit nog vast. De politie is nog steeds op zoek naar mensen die meer weten of gehoord hebben over deze zaak. Getuigen kunnen zich melden bij de politie via 0900-8844 of Meld Misdaad anoniem via 0800-7000.