OM Noord-Nederland ontvangt 30 externe deelnemers Week v/d Uitwisseling

De Week van de Uitwisseling is een arbeidsmobiliteitproject in Noord-Nederland; een initiatief van Werken in Friesland, Noorderlink en Samenwerking Rijk Noord.  In de week van 30 mei tot en met 2 juni 2022 wisselen maar liefst 600 medewerkers voor een dag(deel) van werkplek bij 57 bedrijven, instanties en (semi)overheidsinstanties in de drie Noordelijke provincies.

Medewerkers krijgen de kans om een kijkje in de keuken van een andere organisatie te nemen. Dit kan nieuwe inzichten geven. Met welke vraagstukken of activiteiten houden ze zich daar bezig? Hoe pakken ze dat aan? Wat zijn overeenkomsten en wat zijn verschillen met je eigen organisatie? Kom ik in mijn huidige functie nog wel helemaal tot mijn recht of zijn er misschien andere mogelijkheden? Kennis delen en netwerken kunnen een bron van inspiratie zijn.

Als onderdeel van deze week verwelkomt het Arrondissementsparket Noord-Nederland op donderdag 2 juni in Groningen 30 deelnemers van andere Noordelijke organisaties. In het programma nemen we ze mee in de hoofdtaken van het OM, de organisatie, de partners waarmee samengewerkt wordt en uiteraard de actualiteit. Daarna gaan de belangstellenden in kleine groepen uiteen om meer te leren over specifieke functies en afdelingen waarin ze geïnteresseerd zijn. De dag wordt afgesloten met een netwerkborrel waarbij deelnemers hun ervaringen kunnen uitwisselen.